Kouzlo čaje
Horká voda a bylinky,co lepšího může být...Napadlo mě to vlastně kvůli tomu,že teď čaj piju a i jemu určitě patří místo na mých stránkách.Je teda pravda,že jsem si ho tam nechala luhovat až moc dlouho,ale dá se to.
Čaj je lék na spoustu nemocí,třeba:
-feniklový na bolení břicha
-mátový na nachlazení
-šípkový zvyšuje odolnost organismu
...a takhle bych mohla psát dlouho.
Původní čaj,se dělal z lístků čajovníku(stále zelený keř,dorůstá se 5 až 15 metrů),a tak dostal svůj název.Až později se pak začlo louhovat i z jiných bylin a ovoce.Země,které asi tak nejvíce produkují čaj jsou třeba:Indie,Írán,Indonésie,Keňa a ještě spousta dalších,které už si nepamatuju.
Je několik druhů čaje,ty se rozdělují podle zpracování čajových lístků na:
-bílé čaje
-zelené čaje
-polozelené
-černé čaje
to jsou asi tak ty nejznámější,normálně jich je ještě víc.Výroba takových čajů je strašně moc náročná,což jsem poznala na vlastní oči,teda uplně na vlasní né,protože jsem to vyděla v televizi.
Je stím strašná piplačka,protože se všechno dělá ručně a lísteček po lístečku se musí kontrolovat,jestli není nějaký špatný.Moc ty lidi obdivuju,protože já bych takovou trpělivost určitě neměla.
Výsledek ale stojí za to,ta jedinečná chuť a vůně otevírají člověku bránu do čehosi krásného,jen to musí být ten zprávný čaj a ta zprávná chvíle,kdy člověk sedí za velkým oknem a pozoruje,jak venku zpadává listí ze stromů a je tam zima.